19 апреля 2012

Садовi доріжки

Садовi доріжки

Одна з найважливіших деталей будь-якого ландшафтного проекту - доріжки. Крім виконання своєї прямої функції, вони є ще й прикрасою саду, елементом його дизайну. Величезне значення мають фактура мощення, покриття, якість укладання. Навряд чи поруч із багатолітниками, які оформлені в пейзажному стилі, буде гармонійно виглядати рівна доріжка з бетонних плиток.

Велику увагу необхідно приділити напрямку доріжки (намагайтеся менше дробити ділянку) . Останній фактор вплине на вибір покриття. Взагалі, форма доріжки може бути будь-яка: пряма, звивиста, довільна. При визначенні ширини орієнтуйтеся на призначення даної доріжки, тобто , основна доріжка від будинку повинна бути більшої ширини, чим яка-небудь другорядна.Садові доріжки сьогодні не рідкість, вони є невід'ємною частиною будь-якого заміського будинку. Але зробити вибір матеріалу, розпланувати розташування - не так- то просто. Щоб на Вашій ділянці виглядали доріжки на «всі 100», потрібно багато часу й праці.

У першу чергу потрібно вирішити, яким чином буде їх розташовування, як вони будуть розгалуджуватися по Вашій ділянці. Все це залежить від розміру Вашої ділянки і його довжини. Вираховувати, скільки потрібно матеріалу, потрібно орієнтуючись на площу території. Якщо Ваша ділянка зовсім невелика, то й планування доріжок ускладнювати не треба. Якщо ж Ваш будинок має досить "присадибної" території, то отут можна розгорнутися й придумати досить оригінальне їхнє розташування. Можете звернутися до досвідчених людей, ландшафтних дизайнерів і вони запропонують масу цікавих варіантів. А можете самі взяти листок паперу й намалювати схему бажаного напрямку садових доріжок. Для цього, звичайно, потрібно добре уявити точну довжину своєї ділянки, тому що якщо Ви нанесете на папір малюнок, що буде не зовсім точний, то цілком імовірно, що відбудеться плутанина при безпосередній реалізації Ваших планів. Після створення певної схеми можна озброїтися способами оцінки доріжок, наприклад, кілочками або прапорцями, і відправитися на оцінку напрямків ваших доріжок на територію ділянки. Після того, як позначення напрямків доріжок будуть кожне на своєму місці, визначаючи їхню ширину й довжину, то бажано подивитися на все це планування або із другого поверху, або з даху. Адже вид зверху також досить важливий, і криві доріжки ,наприклад,можуть виявитися на вигляд як справжня халтура.

так, Ви ознайомилися з основними видами укладання садових доріжок. Комусь вибір здасться простим, комусь, навпроти, буде потрібно прочитати ще чимало матеріалу по даній темі, перш ніж він зупиниться на якому-небудь певному вигляді.

Все залежить не тільки від смакових переваг і ландшафтного дизайну ділянки. Укладання доріжок - справа не проста й не дешева. Викласти гарну, якісну доріжку за всіма правилами можуть допомогти спеціалісти, але деякі види укладання, (наприклад, із гравію) під силу й недосвідченим у даній сфері людям, головне – спробувати…

Памятайте, що якщо Ви задумали прокласти доріжки самостійно, то Вам крім будівельного матеріалу потрібно подбати й про допоміжні інструменти.

Источник: Doctor Landscape
Пожаловаться модератору