19 апреля 2012

Торкнемося теми води...

Торкнемося теми води...

...місце,де це створене диво відмінно впишеться в навколишній ландшафт. Буде чудово, якщо поруч розташовується фруктовий сад або квітник. Якщо поруч ростуть великі дерева або чагарники, то вони обов'язково повинні бути з північної сторони ставка. У цьому випадку вони не будуть затінювати водойму, а також не пропустять холодні північні вітри.

Водойма може бути абсолютно будь-якої форми: прямокутна, квадратна, кругла, звивиста. А якщо Ви маєте в розпорядженні більше простору та коштів, то невеликий острів посередині ставка ще більше підкреслить оригінальність і унікальність споруди.

Декоративні водойми перетворюють самий малопомітний куточок ділянки й створюють особливу вишуканість, що радує погляд і приковує своєю незвичайністю. Безперечний факт: вода - це джерело життя. Тому створена Вами водойма обов'язково додасть колоритності саду, принесе в нього пожвавлення й насиченість.Водойма може бути строгої геометричної форми, з монолітними дном і стінками й то навіть і з фонтаном в центрі. А можна створити природний непідроблений дикий ставок з різноманітними рослинами й безліччю різнобарвних рибок і інших мешканців підводного світу.

Вибір того або іншого варіанта багато в чому залежить від стилю ділянки. Звичайно, що штучний буде більше доречний, якщо сад оформлений у формальному стилі. Якщо Ви хочете, щоб Ваше житло було схоже на хатинку лісника в повній гармонії з навколишньою природою, тоді Вам краще звернути увагу на невеликий декоративний міні-став, що поріс ліліями, з нічними "концертами" жаб і розмірним гудінням комах удень.

Ви можете сказати, що такий ставок виглядає неохайним і недоглянутим. Але в цьому й полягає його родзинка. Подібне місце просто ідеально для відпочинку, властиво тут Ви можете відчути себе істинно вільним.

Але не варто зваблюватися, природний ставок, як і будь-яка побудована людиною декоративна водойма, зажадає уважного й відповідного підходу. Лише в цьому випадку ставок знайде свою неповторну декоративність і не буде псувати Ваш відпочинок непривабливими ароматом і зацвілою водою. Тому, перш ніж організовувати подібний утвір, оцініть, чи здатні Ви забезпечити необхідний догляд. Якщо Ваша відповідь буде стверджувальною, то даю гарантію, що Ви не будете мати розчарувань. Така водойма неодмінно буде радувати Вас і перетвориться в саме мальовниче місце на ділянці.

Якщо ця тематика Вам цікава,спілкуйтесь з нами.Щиро Ваш Патоль та його водоєми. 

Источник: Doctor Landscape
Пожаловаться модератору